0622210545
info@happyfirst.nl

Is voor jou het moment daar? Je hebt je goed ingelezen, je doelen gesteld en gaat nu aan de slag. PS. food & lifestyle is het concept waar je op uit bent gekomen, en ik als coach bij Happy First zal jou helpen en begeleiden om jouw doelen te behalen!

Voordat je start

Stel je persoonlijke doelen: Bedenk welk doel jij wil behalen. Dat kan van alles zijn: je wilt weer in die ene broek passen, of de zomer komt er aan, of gewoonweg dat je niet lekker in je vel zit. Schrijf je doel op, maak deze zichtbaar voor jou en je omgeving, dit bied je eerst stimulans naar het omgooien van jouw levensstijl.

Maak van jouw doel, meerder subdoelen: Is jouw uiteindelijke doel vrij groot  en dan is de weg er naar toe misschien niet te overzien. Deel je jouw doel op in kleine subdoelen dan krijg je overzicht en lijkt de weg ineens meer haalbaar. Maak je subdoelen wel concreet door op te schrijven hoe je dit doel gaat behalen, wanneer en hoe je dat gaat doen en ook wanneer het gerealiseerd moet zijn. Wees daarin wel reëel!

Verdiep je in het programma van PS. food & lifestyle: Dit is de methode waarmee we aan de slag gaan. Uiteraard kom je bij mij op intake en zullen wij alles samen doornemen. Maar hoe fijn is het als jij al iets weet over het concept van PS. food & lifestyle. Dan kunnen we al direct plannen maken en kan ik vragen die er zijn ook gelijk beantwoorden. Als jij ook voorbereid bent kunnen we sneller en makkelijker aan de slag.

Tijdens het volgen van jouw programma

Bereid jezelf voor: Leg alles klaar voor de dag. Zo kom je nooit voor verassingen te staan en loop je minder snel tegen mogelijke verleidingen aan. Dit begint wel al met het voorbereiden van jouw week, doe je boodschappen op tijd en zorg dat alles in huis is wat je nodig hebt. Maak een planning, schrijf deze dan ook op, zodat je de rest van de week nergens meer over na hoeft te denken.

Drink voldoende water: Door water te drinken zorg je er voor dat je lichaam de afvalstoffen kan afvoeren tijdens het afvallen. Dat is ook nodig anders gaan deze ergens in je lichaam op slaan en dat was nou juist niet de bedoeling. Vind je het lastig, zorg dan dat je altijd een flesje water bij de hand hebt of zet deze op je bureau (als je aan een bureau werkt), maar neem het in acht! Voordeel is wel dat je kopjes koffie en thee ook mee tellen voor de aanbevolen hoeveelheid. Richtlijn is 1.5 a 2 liter per dag.

Wanneer zit ik in ketose: Als jij nog maar weinig koolhydraten gaat eten, zal jouw lichaam te kort gaan komen in energiebehoefte. Gelukkig is het lichaam niet voor 1 gat gevangen en gaat deze overschakelen naar een andere energiebron, de vetten gaan verbrand worden. Dit proces duurt ongeveer 3 dagen en dan is je lichaam in Ketose.

Je lichaam geeft mogelijk wel signalen (hoofdpijn, geuren uit je mond, etc.) dat je in ketose bent, maar twijfel je, dan heb ik ketosesticks waarmee je dit kan testen!

Contact mij: Tijdens het gehele proces kan je mij altijd even bellen, appe of mailen. Zorg dat je mijn gegevens bij de hand hebt, of nog handiger opgeslagen in je telefoon. Loop je dan ergens tegen aan kunnen we snel schakelen. Mijn bereikbaarheid is de service die ik bied, dus voel je er niet vervelend onder! Ik wil je graag helpen en er mede voor zorgen dat jouw proces een succes wordt!

Zoek andere gewoontes: Ons gedrag bestaat voornamelijk uit gewoontes en dat geld ook voor je eetgedrag. Maar gewoontes heb je jezelf aangeleerd en kan je dus ook weer afleren of er een andere gewoonte voor aan te leren. Uiteraard weet ik dat dat niet altijd gemakkelijk is, maar waar een wil is, is een weg!

Ben jij gewend altijd iets zoets te nemen na je maaltijd, kies er dan voor om bijvoorbeeld je brood te beleggen met een zoete smeersel van PS. food & lifestyle. Of ben je gewend om met je vriendinnen thee te drinken met iets lekkers, je kunt ook samen een wandeling gaan maken. Zo zijn er tal van mogelijkheden en ik zal je er bij helpen!

Na de eerste week PS. food en lifestyle program

Je draai vinden: De meeste toppers starten met een starterpakket. Deze heeft een mooie aanbiedingsprijs en maken je in 1 week tijd thuis met de methode en een groot gedeelte van het assortiment. Je kan op deze manier gemakkelijk beoordelen welke producten je favoriet zijn of welke je niet zo smaken. Schrijf even op wat je keuzes zijn, dat maakt kiezen tijdens ons wekelijks consult een stuk gemakkelijker voor je. Ook is het daarbij handig om te bedenken welke producten passen in jouw levensstijl, wat is bijvoorbeeld een lekker en handig product voor de lunch op je werk of welk tussendoortje is geschikt voor onderweg als je veel in de auto zit. Om een nieuwe levensstijl te laten slagen moet het natuurlijk wel lekker en handig zijn voor je dagelijkse leven.

Met je gezin mee eten: In jouw persoonlijke proces is het wel belangrijk dat je samen met je gezin kan eten en niet elke dag 2 potjes hoeft te koken. De gemakkelijkste manier is om met elkaar dezelfde groenten, vlees en/of vis te eten. Voor de andere gezinsleden kan je een koolhydraatbron toevoegen, maar deze laat jij uiteraard weg.  Lukt dat niet omdat jullie een pasta of rijst gerecht eten, dan heeft PS. food & lifestyle voor jou de vervanger om toch mee te kunnen doen.

Kook ruimere porties: Ik kan me voorstellend dat bovenstaand niet altijd gemakkelijk is. Maar om het jezelf toch makkelijker te maken adviseer ik om grotere porties te koken, deze te verdelen en in te vriezen. Zo hoef je niet in de verleiding te komen om voor het gemak toch even mee te eten met ‘wat de pot schaft’.

Moeilijke momenten: Die ga je zeker ervaren het roer kan niet van het ene op het andere moment om. Maar daarvoor ben ik er! Altijd zal ik er voor je zijn om je te helpen waar het moeilijk wordt. Ik sta altijd voor je klaar om je te helpen, te adviseren en te motiveren! Door deze momenten te bespreken komen we samen tot oplossingen die voor jou passend zijn. Daarbij heb ik ook nog brochures voor bijvoorbeeld ‘uit eten gaan’ of ‘op vakantie’.

Tot slot

Geloof in jezelf!

Misschien is dit nog wel het belangrijkste stukje van het gehele proces. Geloof in jezelf, alles is haalbaar, zolang jij doorzet! Waar een wil is, is een weg!

Je kunt het! Liefs Maike

PS. Heb je nog vragen, of kan ik je ergens mee helpen? Vul dan even onderstaand contact formulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op!