0622210545
info@happyfirst.nl

Kennen jullie Sjaak en Anita nog? Zij hebben beide het PS. Food & Lifestyle programma met succes gevolgd. En nu, ongeveer 2 jaar later, heb ik hen beide gevraagd hoe het nu met ze gaat. Lees hieronder de verhalen:

Sjaak 33jr. -30kg

In mei 2020 besloot ik om mijn levensstijl drastisch te veranderen. Ik begon regelmatiger te sporten en startte mijn PS. Food & Lifestyle avontuur. Na mijn doelen bereikt te hebben en 30kg te zijn afgevallen ging ik door met een koolhydraatarm dieet. De maanden waarin ik het programma volgde heb ik niet alleen benut door af te vallen, maar ook gebruikt om meer kennis te vergaren over voedsel en mijn lichaam beter te leren kennen. Dit heeft mij ontzettend geholpen bij het op peil houden van mijn gewicht, want je moet je goed realiseren dat er iets structureel moet veranderen in gewoontes om je bereikte doelen te behouden. Kennis vormt daarbij de basis.

Foto van de gewonnen shoot bij PS. Food & Lifestyle

Nu, bijna twee jaar nadat ik met PS. Food & Lifestyle begon, ben ik nog steeds erg blij met mijn fysiek. Ik ben nóg fanatieker gaan sporten en heb de sport CrossFit helemaal ontdekt. Om ook op sportief vlak mijn doelen te behalen heb ik het koolhydraatarme dieet losgelaten ook al kostte het volhouden van dit dieet mij geen moeite meer. Ik merkte dat ik stagneerde in de groei van kracht en ik heb me daarom met hulp van een sportcoach een nieuw voedingsschema aangemeten met de juiste voedingsstoffen om mijn sportieve resultaten op te kunnen bouwen.

Uiteraard is er ook regelmatig ruimte om mezelf lekker te laten gaan. Een feestje, uiteten of gewoon lekker een chocolaatje bij de film op de bank. Doordeweeks houd ik me doorgaans strikt aan mijn voedingsschema en in het weekend laat ik de teugels een beetje vieren. De balans maak ik op door mezelf een aantal keer per week te wegen en ik compenseer weekenden met de weekdagen.

Voor degenen die net zijn begonnen met PS. Food & Lifestyle: de grootste stap richting een gezondere levensstijl is gezet. Focus niet op de dingen die je niet mag eten, maar focus op de dingen die je wel mag eten. Probeer een sport/fysieke activiteit te vinden die je leuk vindt. De combinatie van afvallen en sporten maakt het beide leuker, omdat ze elkaar opheffen. Zodra de eerste complimenten binnenstromen, de oude kleding weer past en je weer geniet van het winkelen dan weet je waarvoor je het allemaal doet. En het leven is gewoon leuker als je je fitter voelt!

Anita 60jr. -18.9kg

Hoe gaat het nu met mij wordt er gevraagd door m’n COACH Maike van Happy First (PS food & lifestyle). En ja na bijna 2 jaar is ze nog steeds een COACH dus leidraad in m’n nieuwe leefstijl. Heb de feedback nog steeds nodig al weet ik heel erg goed tegenwoordig wat wel en niet goed voor me is.

Mijn valkuilen zijn zeker het snoepen vandaar ik regelmatig een bezoekje breng om de voorraad koekjes etc. aan te vullen . In de winterperiode komen er een paar kilo aan vanwege stamppotten maar in de zomer gaan ze er weer af.

Ik blijf een beetje op en neer gaan tussen een paar kilo naar beneden en dan weer omhoog en heb met mezelf dus afgesproken hier niet spastisch over te doen (wat ik namelijk wel een hele tijd heb gedaan) en een maximum voor mezelf in te stellen. Dat op dit moment wat meer rust geeft in mijn dagelijkse zijn.

Al twee jaar lang sta ik iedere dinsdag op de weegschaal en houd een heel schema bij hoe ik ervoor sta en kan zien wanneer het eventueel voor mijn gevoel mis gaat. Dit is hoe ik in balans blijf zodat ik in een supermarkt met gemak de snoep en chips rij links laat liggen.

Door met PS food & lifestyle in aanraking te zijn gekomen lees ik iedere verpakking grondig na op de ingrediënten, wat ik hiervoor nooit gedaan heb. Een goede tip voor een ieder die een paar kilo kwijt wil, en je leert er enorm veel van is mijn ervaring .

Ik ben erg blij met mijn behaalde resultaat maar nog meer met het in balans blijven wat volgens mij het moeilijkste is van allemaal. Zowel lichamelijk als mentaal zou ik niet meer terug willen naar m’n oude ik. Als je het niet meer ziet zitten houd contact met je COACH zij zal zeker niet vinden dat je zeurt of dat je een slappeling bent, zij zal het eerder waarderen dat je na een tijdje nog steeds durft te vragen wat als…

Maar de vraag hoe gaat het met….. is dus goed! Werk nog steeds in de horeca, ben de hele dag bezig met eten bereiden en ben niet in de verleiding gekomen om steeds maar iets in m’n mond te stoppen. Dus ik zou tegen iedereen willen zeggen houdt vol het is ZEKER de moeite waard.